Klímagyár.hu hivatalos blogja

Klímagyár.hu hivatalos blogja

Hogyan működik a hőszivattyús hűtés?

2021. október 26. - Péter Feri

Altherma3M_EDLA-EBLA_termekkep.jpg_1280x1060

Megbízható és energiatakarékos megoldást keres hűtésre? – Válasszon Ön is hőszivattyút hűtésre!

Egy alaposan megtervezett és megfelelően kivitelezett hőszivattyús rendszerrel egész évben biztosítani tudjuk az ideális hőmérsékletet otthonunkban. Ezen készülékek rendkívül hatékonyak, ráadásul jelentős összeget spórolnak meg számunkra. Környezetbarát kialakításúak, így használatuk során nem történik károsanyag-kibocsátás. Ebből adódóan egyre több háztartásban jelennek meg, népszerűségük folyamatosan növekszik. A hőszivattyúk működése során a hő az egyik helyről egy másikba áramlik, így tudunk vele fűteni és hűteni. 

Hogyan működik a hőszivattyús hűtés?

A hőszivattyús hűtésnek két fajtája van – az aktív és a passzív hűtés.

A passzív hűtés tulajdonságával a hőszivattyúk java rendelkezik, kivéve a levegő-víz kialakításúakat. Ezen módszer alkalmazása rendkívül alacsony költségekkel jár, mivel néhány izzóval megegyező energia szükséges hozzá. Passzív hűtés során a földhurokban keringő folyadék gondoskodik a házban található hőleadó eszközök alacsony hőmérsékleten tartásáról. Ily módon bizonyul a legolcsóbbnak a hűtés kivitelezése. Amennyiben levegő-víz hőszivattyúval rendelkezik, akkor a passzív hűtéshez extra puffertartály és egyéb alkatrészek beszerzése ajánlatos.

Az aktív hűtést leginkább sokáig fennálló kánikula esetén szokták az emberek igénybe venni. Ilyenkor extra hűtésre van szükség, ami a hőszivattyú kompresszorának segítségével érhető el. Ez a módszer a hagyományos légkondicionálóval ellentétben sokkalta alacsonyabb fogyasztással bír, ráadásul sokszor hatékonyabb is. A kombinált puffertartály nem alkalmas fűtésre és hűtésre is, így aktív hűtés esetén egy külön tartály beszerzése ajánlott.

Mennyibe kerül a hőszivattyús hűtés?

A hőszivattyús hűtés a split klímákhoz képest 65-75 százalékkal kínál olcsóbb megoldást!

Válassza Ön is a hőszivattyús hűtést és spóroljon a klimatizáláson!

A bejegyzés trackback címe:

https://klima-szereles.blog.hu/api/trackback/id/tr2316735438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása