Klímagyár.hu hivatalos blogja

Klímagyár.hu hivatalos blogja

Árak, költségek

2020. október 25. - Péter Feri

hol-hasznalhato-a-hoszivattyu-2.jpg_1000x632

Kíváncsi az aktuális hőszivattyú telepítés árakra? Akkor jó helyen jár, mert mi most felvázoljuk Önnek a rendszer telepítésének várható költségeit. 
A legátlagosabb eshetőséget, egy 100 m²-es családi ház mintáját vesszük példának. Egy ilyen méretű lakóház esetén egy 12 kilowattos levegő-víz hőszivattyút ajánlanánk. Zárójelben megjegyeznénk, hogy jelenleg a levegő-víz hőszivattyú a legfelkapottabb. Egyrészt, mert könnyen telepíthető. Másrészt, mert nagyszámú, elismert gyártó terméke közül lehet ilyen típusú hőszivattyúk közül válogatni. Egy effajta készülék ára körülbelül 800.000 forintra tehető.
A szerkezethez tartozó kiegészítők árával is kalkulálnunk kell.
Ezek: egy 100 literes indirekt tároló, és egy 300 literes fűtési/hűtési puffertartály. Előbbi nagyjából 90.000 forintba kerül, míg utóbbi ára cirka 130.000 forint.
A hőszivattyú telepítés árak megközelítőleges meghatározásáig már csak a szerelési munkálatok tarifája marad hátra. Ez mintegy 340.000 forintra rúg.
Így, durván számítva, a hőszivattyú telepítés árának végeredményeként megkapunk egy nagyjából 1.300.000 forintos végösszeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://klima-szereles.blog.hu/api/trackback/id/tr2416263344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása